Buycraft

Buycraft är en lösning för alla minecraftserverägare där ute som vill tjäna lite pengar på servern, eller åtminstone betala en del av kostnaden av servern. Buycraft är helt gratis att använda och kräver inga direkta kunskaper (förutom hur man installerar plugins på en minecraftserver), dock är man begränsad till 6 paket om man inte väljer att köpa tjänsten. För att använda sig av Buycraft måste man ha Bukkit installerat på servern.

Buycraft

Hur fungerar det?

Först och främst måste man ha en egen minecraftserver eller ha tillgång till en minecraftserver och dess plugins. Har man en egen server kan man enkelt registrera ett konto på Buycraft.net. Buycraft använder sig främst av PayPal som betalningsalternativ för användaren/spelaren på din server men det finns fler tjänster som t.ex. PayGol, Payza, 2Checkout och OneBip.

När en spelare är inne på din server kommer han eller hon enkelt åt köpmenyn genom att skriva /buy, där kommer personen se alla dina tillgängliga paket och kan sedan välja t.ex. paket 2 genom att skriva /buy 2. När man har valt ett paket kommer det visas en adress som man måste besöka för att fullfölja köpet, man kommer granska sin order och sedan gå vidare till en vanlig PayPal-betalning (i det här fallet) och välja om man vill betala med sitt PayPal-konto eller med vanligt bankkort. När betalningen är slutförd kommer pengarna in på ditt konto, Buycraft drar ingen som helst avgift för detta.

Om man har ställt in att personen som köper ett paket ska få något för det ”in game” kommer detta ske automatiskt, ibland tar det dock lite tid och om man vill skynda på processen kan man skriva ”/buycraft forcecheck” antingen i konsolen eller i spelet direkt i chatten (Om man skriver i konsolen måste man ta bort ”/”).

Hur installerar man Buycraft?

Vi utgår från att du har registrerat ett konto på Buycraft och loggat in på tjänsten, då ska du gå in under ”Settings” och ”Servers”, där skriver du in namnet på din server och väljer den valuta du vill använda dig av, tex. SEK (Svenska kronor). Under ”API Secret” kommer du se en konstig kod som du ska kopiera, den koden är till för att verifiera köp som sker genom din server.

Gå nu in under ”Download” och ladda hem senaste versionen av Buycraft och installera den som du brukar göra med andra plugins, en ny mapp kommer skapas som heter ”Buycraft” och den ska du nu gå in i och leta upp filen ”settings.conf”.

När du är inne i ”settings.conf” ska du klistra in koden du tidigare kopierade, den ska vara direkt efter ”secret=” och när du har gjort det är det bara att spara för nu är du klar med installationen.

Hur får jag betalt?

För att få betalt behöver du ett konto hos antingen PayPal, Payza, 2Checkout, PayGol eller OneBip och om du har det fyller du enkelt i uppgifterna till något av de kontona under ”Settings” -> ”Payment Options”, det finns även en guide till hur man ska göra för att PayPal ska fungera som betalsätt på denna sida.

Hur lägger jag till ”paket”?

För att lägga till paket går du in under ”Packages” och väljer ”Add Package”, du kommer nu få upp en sida med en rad olika alternativ men även också en videoguide till hur du gör för att lägga till ett nytt paket. Om ni kollar på videon kommer ni förstå hur ni ska göra för att få paketen att läggas till och fungera korrekt.

Fler betalsätt? (Avancerat)

De flesta som spelar Minecraft har oftast inte tillgång till PayPal eller Bankkort, eller inte kunskapen hur man gör och därför kan det vara en smart idé att ge dem ett lättare alternativ till att skänka pengar till servern eller betala för ett paket.

Med hjälp av MO-SMS kan man ta emot donationer eller betalt för ett paket genom SMS, det kräver dock att ni har tillgång till webbserver (det vill säga en hemsida). Om ni har tillgång till en egen hemsida kan ni enkelt fixa så ni kan ta betalt genom sms (dock går det inte att koppla samman Buycraft med MO-SMS utan istället får ni själva manuellt lägga till betalningar under kontrollpanelen på Buycrafts hemsida).

När du väl är registrerad på MO-SMS går du in under SMS-Tjänster och väljer ”Hantera Kopplingar”, där väljer du ”Lägg till ny koppling”. Nu kommer du se ”Beställningstext: [Dittanvändarnamn] +” och i den rutan skriver du in vad folk ska skriva i smset för ditt paket, t.ex. ”[Dittanvändarnamn] VIP” (Till dina spelare får du gärna säga att de får skriva sitt användarnamn efter ”VIP”, annars blir det väldigt svårt att hålla reda på vem det är som har skickat smset). Under Pris väljer du vilket pris du vill sätta för smset.

Nu kommer det ”krångliga”, under URL ska du skriva in en adress till ett anropningsscript som ni måste lägga upp på er hemsida. Här nedan är ett exempel som ni kan använda:

<?php

/*
------------------------------------------------------------------------------
RECEIVE_SMS.PHP
------------------------------------------------------------------------------

Detta script kan ta emot SMS-meddelanden från MO-SMS.
Allt som ekas ut av ditt skript kommer att hamna i ett svars-SMS till
slutanvändaren. Det är alltså mycket viktigt att skriptet inte genererar några
felmeddelanden eller liknande. Om inget svar ekas ut inom 30 sekunder skickar
MO-SMS automatiskt ut ett "Tack för din beställning"-SMS av debiterings-
tekniska skäl.

SMS:et levereras i teckenkodning ISO 8859-1

------------------------------------------------------------------------------
*/

// Stäng av PHP:s felrapportering
error_reporting(0);

// Plocka ut avsändarnumret
$nr = $_REQUEST['nr'];

// Plocka ut SMS-meddelandet
$sms = urldecode($_REQUEST['sms']);

// Plocka ut priset slutanvändaren blev debiterad (för egen vinststatistik)
$tariff = $_REQUEST['tariff'];

// Plocka ut operatören SMS:et skickades in via (för egen vinststatistik)
$operator = $_REQUEST['operator'];

// Eka ut svaret som skickas tillbaka till slutanvändaren
echo 'Tack för din beställning!';

?>

Kopiera koden och klistra in i t.ex. anteckningar, döp sedan filen till t.ex. ”receive_sms” och döp sedan om filändelsen från txt till php för att få filen ”receive_sms.php”. Nu kan ni lägga upp filen på er hemsida och sedan länka till den på MO-SMS. När ni är klara väljer ni kategori och sparar.

Nu när en person skickar ett sms till 72550 med din text kommer du få betalt för det och du kommer även få ett mail till din registrerade mailadress (om du har valt mailutskick vilket verkligen rekommenderas). Om spelaren har skrivit sitt namn i smset kan du gå in på Buycraft och lägga till personens köp genom att trycka på ”Payments” och sedan ”Add Payment” uppe till höger, KLART.

Vi garanterar att donationerna/köpen kommer öka markant med hjälp av sms-betalning, dock kommer ersättningen inte vara lika hög och därför bör ni ha ett högre pris på SMS.